+30 6978 220 831
Δερμοαποξεση

skin 2 newΔερμοαπόξεση είναι η αφαίρεση των επιφανειακών στοιβάδων του δέρματος, με τη βοήθεια ειδικών τροχίσκων που περιστρέφονται από κατάλληλη ηλεκτρική συσκευή ή με τη βοήθεια δερμοτόμων, εργαλείων που αφαιρούν λεπτό στρώμα δέρματος.

Η αφαίρεση της επιφανειακής στοιβάδας απομακρύνει ανωμαλίες της επιφάνειας του δέρματος όπως είναι οι προεξοχές που οφείλονται σε μετατραυματικές ή σε μετεγχειρητικές ουλές, τα εντυπώματα από την ακμή, οι λεπτές ρυτίδες, οι πανάδες και οι δυσχρωμίες.

Το δέρμα αναγκάζεται να αναπλαστεί από μόνο του και η νέα επιδερμίδα είναι λεία, ομοιόμορφη, με χρωματική ομοιογένεια.

Η μέθοδος χρησιμοποιείται για την αφαίρεση των ρυτίδων γύρω από το στόμα, για την απόσβεση των λεπτών ρυτίδων και των ουλών του προσώπου, για την αφαίρεση των ουλών της ακμής και για την απομάκρυνση των πανάδων του προσώπου και των χεριών.

 

 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Αναισθησία
Γενική σε μεγάλες επιφάνειες,μέθη ή τοπική σε μικρότερες
Διάρκεια
1-3 ώρες ανάλογα με την έκταση
Μετάγγιση αίματος
Δεν απαιτείται
Χρόνος ανάρρωσης
1 24ωρο
Δυνατότητα οδήγησης
Μετά την 2η ημέρα
Αθλητικές δραστηριότητες
Μετά την 15η ημέρα
Επιστροφή στην εργασία
Μετά την15η ημέρα
Μετεγχειρητική επίδεση
Επίδεση με γάζες ή διαφανή μεμβράνη για 10 ημέρες (κλειστή μέθοδος) ή χωρίς επίδεση (ανοιχτή μέθοδος) οπότε σχηματίζεται κρούστα
Τελικό αποτέλεσμα
Σε 1-2 μήνες
Μετεγχειρητικές ουλές
Δεν υπάρχουν εκτός αν η απόδειξη υπερβεί το επιτρεπτό βάθος. Χρώμα δέρματος ανοιχτό-ροζ αρχικά. Αποκαθιστάται σταδιακά σε 1-2 μήνες. Δεν επιτρέπεται η έκθεση στον ήλιο για 5 μήνες. Συνιστάται η χρήση αντηλιακών με υψηλό δείκτη προστασίας

διαβάστε περισσότερα »