+30 6978 220 831
Ανορθωση γλουτων

feet 2 newΗ πτώση των γλουτών είναι συγγενής ιδιομορφία ή αποτέλεσμα του χρόνου και της αστάθειας του βάρους. Παρατηρείται κυρίως σε γυναίκες και προκαλεί αίσθημα ανασφάλειας και μειωμένης θηλυκότητας.

Πολλές μέθοδοι και συσκευές υπόσχονται σύσφιγξη και ανόρθωση των γλουτών αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα. Η μόνη αποτελεσματική και μόνιμη λύση είναι η χειρουργική ανόρθωση.

Η ανόρθωση ή λίφτινγκ των γλουτών βασίζεται στην έλξη τους προς τα άνω, μέσω τομής σχήματος "V" (τομή τάνγκα) με κορυφή στον κόκκυγα και πλευρές προς τα άνω και έξω. Παραμένει λεπτή ουλή ιδίου σχήματος που καλύπτεται από το εσώρουχο και το μαγιό.

Τα τελευταία χρόνια η ανόρθωση των γλουτών, σε ελαφρά πτώση, επιτυγχάνεται με ειδικά πλέγματα σιλικόνης που τοποθετούνται μέσω οριζόντιας τομής 5cm.

Το ελαστικό πλέγμα σιλικόνης επιτρέπει την κινητικότητα και προσαρμογή της περιοχής στις διάφορες στάσεις του σώματος.

Στις περιπτώσεις υποπλασίας των γλουτών είναι δυνατή η αύξηση του όγκου τους με τοποθέτηση, κάτω από το δέρμα ειδικών ενθεμάτων σιλικόνης.

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Αναισθησία
Γενικήή επισκληρίδειος
Διάρκεια
2 ώρες
Συνήθης νοσηλεία
1 24ωρα
Χρόνος ανάρρωσης
3-5 ημέρες
Αφαίρεση ραμμάτων
10-14 ημέρες
Δυνατότητα οδήγησης
Μετά την 7η ημέρα
Αθλητικές δραστηριότητες
Μετά τις 30-40 ημέρες
Επιστροφή στην εργασία
Μετά την 10η ημέρα[/bt_spoiler][bt_spoiler title="Μετεγχειρητική επίδεση"]Ελαστικός κορσές για 40 ημέρες
Τελικό αποτέλεσμα
Σε 2 μήνες
Μετεγχερητικές ουλές
Λεπτή συνήθως κυκλική ουλή σχήματος V στην περιοχή του ιερού οστού που καλύπτεται με μαγιό ή με εσώρουχο. Δυο οριζόντιες ουλές 5 εκ. σε περίπτωση ανόρθωσης με πλέγμα στο στο άνω όριο των γλουτών