+30 6978 220 831
Ανορθωση μηρων

feet 1 newΗ χαλάρωση και το "κρέμασμα" της έσω κυρίως επιφάνειας των μηρών είναι αποτέλεσμα του χρόνου και της αστάθειας του βάρους. Παρατηρείται συχνότερα σε γυναίκες και προκαλεί αντιαισθητικές πτυχές και ανωμαλίες της έσω επιφάνειας των μηρών.

Πολλές μέθοδοι και συσκευές υπόσχονται σύσφιγξη του δέρματος των μηρών αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα.

Η απώλεια, με την πάροδο του χρόνου, της σπαργής και της ελαστικότητας του δέρματος είναι μόνιμη, μη ανατάξιμη. Για το λόγο αυτό η μόνη αποτελεσματική και μόνιμη λύση είναι η αφαίρεση του πλεονάζοντος δέρματος.

Η ανόρθωση ή λίφτινγκ των μηρών βασίζεται στην έλξη του δέρματος προς τα άνω, μέσω οριζόντιας τομής στη ρίζα του μηρού, στην αφαίρεση του πλεονάζοντος τμήματος και στη συρραφή του στη νέα θέση.

Παραμένει λεπτή κυκλική ουλή στη βάση του μηρού που, κατά κανόνα, καλύπτεται από το εσώρουχο.

Στις περιπτώσεις μεγάλης χαλάρωσης απαιτείται πρόσθετη κάθετη τομή κατά μήκος της έσω επιφάνειας του μηρού προκειμένου να επιτευχθεί αφαίρεση λωρίδας δέρματος και σύσφιγξη.

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Παραμένει όμως ορατή αρχικά, κάθετη, επιμήκης ουλή που κατά κανόνα αποσβένεται σταδιακά κατά τους επόμενους 10-12 μήνες.

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Αναισθησία
Γενικήή επισκληρίδειος
Διάρκεια
2-3 ώρες
Μετάγγιση αίματος
Μόνο σε αναιμία
Συνήθης νοσηλεία
1-3 24ωρα
Χρόνος ανάρρωσης
3-5 ημέρες
Αφαίρεση ραμμάτων
10-14 ημέρες
Δυνατότητα οδήγησης
Μετά την 7η ημέρα
Αθλητικές δραστηριότητες
Μετά τις 30-40 ημέρες
Επιστροφή στην εργασία
Μετά την 10η ημέρα[/bt_spoiler][bt_spoiler title="Μετεγχειρητική επίδεση"]Ελαστικός κορσές για 40 ημέρες
Τελικό αποτέλεσμα
Σε 2 μήνες
Μετεγχερητικές ουλές
Λεπτή συνήθως κυκλική λευκή ουλή στην ρίζα του μηρού που καλύπτεται με μαγιό ή με εσώρουχο. Ενίοτε κατέρχεται σταδιακά χαμηλότερα. Πρόσθετη επιμηκής ουλή στην έσω επιφάνεια του μηρού, σε βαριές περιπτώσεις. Σπάνια δημιουργείται υπερτροφική ουλή ή χηλοειδές