Βιογραφικό

κοτσαμπασακησ στυλιανοσ

ΕΜΠΕΙΡΙΑ 30 ΧΡΟΝΩΝ!

Ο Πλαστικός Χειρουργός Στέλιος Κοτζαμπασάκης, Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1980.

Ειδικεύτηκε εν συνεχεία σε Νοσοκομεία της Αθήνας επί 6 χρόνια και το 1989 απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Πλαστικής Χειρουργικής, μετά από επιτυχείς εξετάσεις.

Τον ίδιο χρόνο παρουσίασε στην Ιατρική Σχολή τη Διδακτορική του Διατριβή και ανακηρύχθηκε, με ομόφωνη απόφαση, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1990 μέχρι το 1997 υπηρέτησε, ως Επιμελητής Β', στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Παίδων Α.Σοφία στην Αθήνα. 

Το 1992 μετεκπαιδεύτηκε επί ένα χρόνο στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου ROTHCHILD στο Παρίσι υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Serge Baux. 

Παράλληλα παρακολούθησε επιφανείς Γάλλους Πλαστικούς Χειρουργούς όπως ο Δρ Yves Gerard Illouz, ο Δρ Gilbert Aiach και ο καθηγητής Claude Nicoletis.

με τον Dr Aiach
Με τον καθηγητή S.Baux
με τον Y.G.illouz   
στο   

Από το 1997 μέχρι τις αρχές του 2009 υπηρέτησε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ στην Αθήνα, αρχικά ως επιμελητής Α' και στη συνέχεια ως Διευθυντής της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων. Το 2003 μετεκπαιδεύτηκε, επί 1 χρόνο, στην εντατική θεραπεία των τραυματιών και των εγκαυματιών, στην Πανεπιστημιακή ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΚΑΤ. 

Από τον Μάρτιο του 2009 εργάζεται στο ιατρείο του και χειρουργεί στο "ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ".

Είναι μέλος:

  • της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής
  • της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής
  • της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.   
  • του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών..   
espras logo
Ελληνική εταιρία πλαστικής επανορθωτικής & αισθητικής χειρουργικής
isapis logo   
 

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΟ

Μέχρι το τέλος του 2018 ο Δρ Κοτζαμπασάκης είχε πραγματοποιήσει, πάνω από 20.000 χειρουργικές επεμβάσεις Επανορθωτικής και Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής με τοπική, περιοχική ή γενική αναισθησία. Οι επεμβάσεις αυτές αφορούν όλο το φάσμα της Πλαστικής χειρουργικής και περιλαμβάνουν αισθητικές επεμβάσεις, τραύματα, εγκαύματα, ουλές, συγγενείς ανωμαλίες, κατακλίσεις, νεκρώσεις, ελλείμματα ή άλλες βλάβες του δέρματος και συγγενείς ή επίκτητες δυσμορφίες.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Κατά την εικοσαετία 1989-2009 εκπαίδευσε φοιτητές της Ιατρικής και νοσηλευτές στα τραύματα, στα εγκαύματα και στην εντατική θεραπεία των εγκαυμάτων. Ο κ Κοτζαμπασάκης έχει εκπαιδεύσει μεγάλο αριθμό νέων Πλαστικών Χειρουργών, στη διάρκεια της ειδίκευσής τους στην πλαστική χειρουργική, κατά την 20χρονη θητεία του σε δημόσια Νοσοκομεία της Αθήνας.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

Το 1995 ο κ Κοτζαμπασάκης συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα της "Ιατρικής Εγκυκλοπαίδειας για τον Άνδρα" που εκδόθηκε από τις Εκδόσεις ΑΛΚΥΩΝ στην Αθήνα. Πρόκειται για πλήρη, εξειδικευμένη, 5τομη εγκυκλοπαίδεια που καταγράφει και αναλύει τα προβλήματα υγείας των ανδρών όπως ο αλκοολισμός, οι παθήσεις του προστάτη, η στεφανιαία νόσος, οι αρτηριοπάθειες, η ανδρική ανικανότητα κλπ και παραθέτει τις πιο σύγχρονες θεραπευτικές λύσεις. Το 2005 ο ίδιος οργάνωσε και συντόνισε την έκδοση ενός μοναδικού στην Ελλάδα συγγράμματος. Πρόκειται για το σύγγραμμα "ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ. Αρχές και πρακτική της αντιμετώπισης των εγκαυμάτων", που κυκλοφορεί από τις Ιατρικές Εκδόσεις Π.Χ. Πασχαλίδη. Το σύγγραμμα αυτό, 573 σελίδων, απευθύνεται σε γιατρούς και περιλαμβάνει τη βιβλιογραφία και τα πιο πρόσφατα δεδομένα πάνω στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των εγκαυμάτων. Ο ίδιος έγραψε 18 κεφάλαια ενώ τα υπόλοιπα 33 είναι γραμμένα από άλλους ειδικούς καταξιωμένους στο χώρο επιστήμονες.

Το 2007 έγραψε το βιβλίο "Ομορφιά και αισθητική πλαστική χειρουργική" που εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τις Ιατρικές Εκδόσεις Η. Μανιατέα στη σειρά Οικογενειακή Ιατρική Εγκυκλοπαίδεια. Πρόκειται για πλήρη οδηγό Αισθητικής Χειρουργικής, 351 σελίδων, που ενημερώνει με επιστημονική ακρίβεια εκείνους που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν αισθητικές επεμβάσεις.

Ο αναγνώστης ξεναγείται στην ομορφιά και στα συστατικά της στοιχεία, στις σύγχρονες τεχνικές και δυνατότητες της αισθητικής χειρουργικής, στην προ- και μετεγχειρητική διαδικασία και στα αποτελέσματα των αισθητικών επεμβάσεων.

Το 2009 έγραψε τον πρώτο "Οδηγό αισθητικής πλαστικής χειρουργικής". Πρόκειται για πλήρη, αναλυτικό οδηγό Αισθητικής Χειρουργικής σε ηλεκτρονική μορφή που ενημερώνει με κατανοητό τρόπο αλλά και απόλυτη επιστημονική ακρίβεια τον αναγνώστη για όλα τα θέματα Αισθητικής Χειρουργικής. O οδηγός ανανεώνεται κάθε χρόνο έτσι ώστε να περιλαμβάνει τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της αισθητικής χειρουργικής και διατίθεται δωρεάν στο κοινό από την ιστοσελίδα του γιατρού.

Συμμετείχε ακόμη στη συγγραφή πολλών επιστημονικών συγγραμμάτων με εξειδικευμένα κεφάλαια.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ο κος Κοτζαμπασάκης έχει μέχρι σήμερα δημοσιεύσει 57 εξειδικευμένα ιατρικά άρθρα σε έγκυρα διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Στα άρθρα αυτά δημοσιοποιούνται τα συμπεράσματα πολύχρονων ερευνών και κλινικών παρατηρήσεων σε θέματα Γενικής και Πλαστικής Χειρουργικής.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο κος Κοτζαμπασάκης έχει συμμετάσχει, μέχρι σήμερα, σε 124 διεθνή και Ελληνικά ιατρικά συνέδρια στα οποία έχει παρουσιάσει 95 επιστημονικές ανακοινώσεις με πρωτότυπα θέματα χειρουργικής και εξειδικευμένες μελέτες πλαστικής χειρουργικής.