Νέα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν αύξηση των ανδρικών κοσμητικών επεμβάσεων σε όλες τις ηλικίες όπως αναφέρουν πλαστικοί χειρουργοί σε όλο τον κόσμο.

Η εικόνα του σώματος είναι θέμα που συνηθίζεται να συζητείται μεταξύ των γυναικών, αλλά νέα στατιστικά στοιχεία που κυκλοφόρησαν από την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών αποκαλύπτουν ότι το ίδιο θέμα συζητείται και μεταξύ των ανδρών

. Όλο και περισσότεροι άνδρες αναζητούν βοήθεια από πλαστικούς χειρουργούς για να βελτιώσουν την εμφάνισή και την αυτοπεποίθησή τους. Μόνο το 2017, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1,3 εκατομμύρια αισθητικές επεμβάσεις σε άνδρες.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι επεμβάσεις όπως η λιποαναρρόφηση (αύξηση 23%) και η κοιλιοπλαστική (αύξηση 12%) έχουν αυξήσει τη δημοτικότητα τους μεταξύ των ανδρών τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ οι επεμβάσεις αντιμετώπισης της γυναικομαστίας αυξήθηκαν κατά 30% την ίδια περίοδο.

Ενώ οι νέοι άνδρες φαίνεται να επικεντρώνονται στη βελτίωση του σώματός τους, οι ηλικιωμένοι άντρες προτιμούν τις λιγότερο  επεμβατικές διαδικασίες με στόχο τη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου τους. Περίπου 100.000 άντρες υποβλήθηκαν σε εμφύτευση υαλουρονικού το 2017 (αύξηση κατά 99% σε σχέση με το  2000), με τη χρήση του Botox να τετραπλασιάζεται.