Νήματα

Πρόκειται για νέα τεχνική ανανέωσης του προσώπου που βασίζεται στην ανάρτηση του δέρματος του προσώπου με ειδικά ακανθωτά ράμματα.

Τα ράμματα κατασκευάζονται από καθαρό πολυπροπυλένιο, υλικό που χρησιμοποιείται πολλά χρόνια στην ιατρική. Είναι ακανθωτά έτσι ώστε, όταν τοποθετηθούν κάτω από το δέρμα, να το συγκρατούν σαν άγκιστρα, σε υψηλότερο σημείο.

Η ρυτιδοπλαστική με ράμματα επιτυγχάνει την ανύψωση των πεσμένων ιστών του μετώπου, των παρειών και του τραχήλου και τον τονισμό της περιμέτρου της κάτω γνάθου.

Η ανάρτηση του δέρματος του προσώπου υψηλότερα οδηγεί στην απόσβεση των ρυτίδων και των αυλάκων που οφείλονται στη βαρύτητα και προσδίδει χαρούμενη, ανανεωμένη όψη.

Η μέθοδος είναι αποτελεσματική σε ελαφρά ή μέτρια όχι όμως σε προχωρημένη χαλάρωση του προσώπου στην οποία απαιτείται αφαίρεση του πλεονάζοντος δέρματος. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί στη διόρθωση συγγενών, μετατραυματικών ή μετεγχειρητικών ασυμμετριών του προσώπου.

Επιπλέον, η τοποθέτηση ειδικών ραμμάτων κάτω από τις ρυτίδες του προσώπου προάγει τη δημιουργία νέου συνδετικού ιστού και κολλαγόνου με αποτέλεσμα την απόσβεσή τους.

Η διάρκεια του αποτελέσματος ποικίλει ανάλογα με την ηλικία, τον τύπο του δέρματος και των αριθμό των ραμμάτων.

Στα πλεονεκτήματα της μεθόδου περιλαμβάνονται η μικρή διάρκεια της επέμβασης, η τοπική αναισθησία, η απουσία σοβαρών επιπλοκών, ο μικρός χρόνος ανάρρωσης και το άμεσο αποτέλεσμα.

Η τοποθέτηση των νημάτων γίνεται με τοπική αναισθησία, διαρκεί 30-60 λεπτά και δεν απαιτεί την παραμονή στο ιατρείο. Η επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.