Ολική αναζωογόνηση προσώπου

Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της υγείας, της ηλικίας και του χαρακτήρα μας. Αναμφίβολα ένα πρόσωπο με αρμονικά χαρακτηριστικά, χωρίς σημάδια γηρασμού, χαλάρωση, στίγματα, ρυτίδες και δυσχρωμίες είναι επιθυμητό από όλους. Οι περιβαλλοντικές εντούτοις επιδράσεις, ο χρόνος, διάφορες ασθένειες, η αστάθεια του βάρους και πολλοί άλλοι παράγοντες προκαλούν ή επιταχύνουν τα σημάδια γηρασμού του προσώπου μας.

Η πλαστική χειρουργική, με τη βοήθεια της βιοτεχνολογίας και των μακροχρόνιων ερευνών είναι σήμερα σε θέση να επιτύχει θεαματικά αποτελέσματα στην αναζωογόνηση του δέρματος, ιδιαίτερα του προσώπου. Προϋπόθεση για την επιτυχία είναι η εξατομικευμένη προσέγγιση κάθε προσώπου, που περιλαμβάνει την ανάλυση των αναγκών και την κατάστρωση ολοκληρωμένης στρατηγικής αντιμετώπισής τους. Συνήθως δεν αρκεί μια χειρουργική επέμβαση ή μια μόνο κοσμητική παρέμβαση. Η “ολιστική” αντιμετώπιση του γερασμένου προσώπου περιλαμβάνει χειρουργικές επεμβάσεις, κοσμητικές παρεμβάσεις αλλά και διάφορες άλλες συμπληρωματικές, βοηθητικές παρεμβάσεις.

Στις χειρουργικές επεμβάσεις πρωτεύοντα ρόλο διαδραματίζει ασφαλώς το λίφτινγκ του προσώπου και ακολουθούν η βλεφαροπλαστική, η ρινοπλαστική και οι οδοντιατρικές αισθητικές αναπλάσεις. Στις έγκυρες κοσμητικές παρεμβάσεις που πιθανόν να κριθούν επιβεβλημένες ανήκουν τα νήματα, το Botox, το υαλουρονικό οξύ, τα ενθέματα σιλικόνης, η λιπομεταφορά, η μεσοθεραπεία, η έγχυση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια και η ανανέωση της επιδερμίδας με Laser, με δερμοαπόξεση ή με χημικό peeling. Συμπληρωματικές παρεμβάσεις θεωρούνται η αποτρίχωση, το διακριτικό μακιγιάζ, η καθημερινή φροντίδα, η εξισορροπημένη διατροφή και η άσκηση. Η σωστή επιλογή και εφαρμογή των παραπάνω μεθόδων είναι το κλειδί για την επιτυχία της προσπάθειας αναζωογόνησης του προσώπου μας.