Υαλουρανικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια γλυκοζαμινογλυκάνη που αποτελεί βασικό συστατικό του συνδετικού ιστού και του δέρματος των ζώντων οργανισμών.

Η εξαιρετική του βιοσυμβατότητα επιτρέπει τη χρήση του για κοσμητικούς λόγους.

Περισσότερα
Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία είναι ή πολλαπλή έγχυση μικρών ποσοτήτων φαρμακευτικών ουσιών σε ορισμένα σημεία του σώματος με μικρές ενέσεις στο μεσαίο στρώμα του δέρματος δηλαδή στο χόριο.

Συνήθως χρησιμοποιούνται ουσίες όπως ισοπροτερενόλη, αμινοφυλίνη, καρνιτίνη, αργυνίνη, κολλαγενάση, προκαίνη, πεντοξυφυλλίνη υαλουρονιδάση, Φωσφατιδιλχολίνη και διάφορες βιταμίνες.

Περισσότερα
Ανανέωση με αυξητικούς παράγοντες

Τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε νέα τεχνική αναζωογόνησης του δέρματος. Πρόκειται για την τεχνική της αυτόλογης αναζωογόνησης των ιστών που βασίζεται στην αξιοποίηση των αιμοπεταλίων και των λευκών αιμοσφαιρίων του ίδιου του ασθενούς.

Τα έμμορφα αυτά στοιχεία του αίματος, ενιέμενα κάτω από το δέρμα, απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες ικανούς να διεγείρουν την ανάπλαση των υποδόριων ιστών και του δέρματος.

Περισσότερα
Βοτουλινική Τοξίνη

Πρόκειται για χημική ουσία, νευροτοξίνη, που παράγεται από ένα αναερόβιο μικροοργανισμό το clostridium botulinum. Έχει τη δυνατότητα, ενιέμενο μέσα στους μύες να μπλοκάρει τις νευρομυϊκές συνάψεις και να προκαλεί προσωρινή πάρεση.

Το 1982 ανακαλύφθηκε τυχαία, η ευνοϊκή δράση του Botox στις ρυτίδες έκφρασης του προσώπου. Διαπιστώθηκε ότι η αδυναμία σύσπασης των μιμικών μυών του προσώπου, που προκαλείται από την εν λόγω τοξίνη, εμποδίζει την έλξη του δέρματος και το σχηματισμό των ρυτίδων.

Περισσότερα
Ολική αναζωογόνηση προσώπου

Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της υγείας, της ηλικίας και του χαρακτήρα μας. Αναμφίβολα ένα πρόσωπο με αρμονικά χαρακτηριστικά, χωρίς σημάδια γηρασμού, χαλάρωση, στίγματα, ρυτίδες και δυσχρωμίες είναι επιθυμητό από όλους. Οι περιβαλλοντικές εντούτοις επιδράσεις, ο χρόνος, διάφορες ασθένειες, η αστάθεια του βάρους και πολλοί άλλοι παράγοντες προκαλούν ή επιταχύνουν τα σημάδια γηρασμού του προσώπου μας.

Περισσότερα
Peeling

Χημικό πήλινγκ είναι η αφαίρεση μιας επιφανειακής στοιβάδας του δέρματος, με τη βοήθεια χημικής ουσίας, με στόχο την απομάκρυνση των ουλών και των σημείων του γηρασμού και την ανανέωση της επιδερμίδας.

Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι κυρίως διαλύματα φαινόλης, τριχλωροακετικού οξέως και αλφαυδροξυοξέων (AHA) σε διάφορες πυκνότητες. Βαθύ πήλινγκ επιτυγχάνεται με τη φαινόλη και το τριχλωροακετικό οξύ ενώ τα υδροξυοξέα προορίζονται για ελαφρά, επιφανειακή ανανέωση της επιδερμίδας.

Περισσότερα
Νήματα

Πρόκειται για νέα τεχνική ανανέωσης του προσώπου που βασίζεται στην ανάρτηση του δέρματος του προσώπου με ειδικά ακανθωτά ράμματα.

Τα ράμματα κατασκευάζονται από καθαρό πολυπροπυλένιο, υλικό που χρησιμοποιείται πολλά χρόνια στην ιατρική. Είναι ακανθωτά έτσι ώστε, όταν τοποθετηθούν κάτω από το δέρμα, να το συγκρατούν σαν άγκιστρα, σε υψηλότερο σημείο.

Περισσότερα

Δερμοαπόξεση είναι η αφαίρεση των επιφανειακών στοιβάδων του δέρματος, με τη βοήθεια ειδικών τροχίσκων που περιστρέφονται από κατάλληλη ηλεκτρική συσκευή ή με τη βοήθεια δερμοτόμων, εργαλείων που αφαιρούν λεπτό στρώμα δέρματος.

Η αφαίρεση της επιφανειακής στοιβάδας απομακρύνει ανωμαλίες της επιφάνειας του δέρματος όπως είναι οι προεξοχές που οφείλονται σε μετατραυματικές ή σε μετεγχειρητικές ουλές, τα εντυπώματα από την ακμή, οι λεπτές ρυτίδες, οι πανάδες και οι δυσχρωμίες.

Περισσότερα