Γιγαντομαστία

Οι υπερβολικά μεγάλοι μαστοί (γιγαντομαστία) σε εφήβους και νεαρές γυναίκες είναι μια ενοχλητική δυσμορφία που προκαλεί σημαντικά προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας. Ο μεγάλος όγκος των μαστών αυξάνει την περίμετρο του θώρακα και προσδίδει ψευδή εικόνα ασύμμετρης παχυσαρκίας στο άνω μισό του σώματος. Αυτό προκαλεί ενδυματολογική δυσχέρεια και κυρίως σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Η τριαντάχρονη και πλέον εμπειρία μου έδειξε ότι η γιγαντομαστία μειώνει την αυτοπεποίθηση των γυναικών αυτών περισσότερο από τη μικρομαστία!

Περισσότερα
ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Μύθοι και πραγματικότητα

Στέλιος Κοτζαμπασάκης - Πλαστικός ΧειρουργόςΗ διόρθωση ατελειών της μύτης με τη χρήση ενέσιμου υαλουρονικού οξέος προβάλλεται ,τον τελευταίο καιρό, ως εναλλακτική μέθοδος της χειρουργικής ρινοπλαστικής.
Οι υποστηρικτές της μεθόδου υποστηρίζουν ότι με το υαλουρονικό είναι δυνατή η διόρθωση ορισμένων ατελειών της μύτης χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Περισσότερα

Νέα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν αύξηση των ανδρικών κοσμητικών επεμβάσεων σε όλες τις ηλικίες όπως αναφέρουν πλαστικοί χειρουργοί σε όλο τον κόσμο.

Η εικόνα του σώματος είναι θέμα που συνηθίζεται να συζητείται μεταξύ των γυναικών, αλλά νέα στατιστικά στοιχεία που κυκλοφόρησαν από την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών αποκαλύπτουν ότι το ίδιο θέμα συζητείται και μεταξύ των ανδρών

Περισσότερα
μη χειρουργικό λιφτινκ

Η γήρανση εκδηλώνεται με διάφορα συμπτώματα. Το συνηθέστερο εντούτοις είναι η χαλάρωση και η πτώση του δέρματος στο πρόσωπο, το λαιμό αλλά και σε άλλες περιοχές του σώματος. Η θεραπεία των συμπτωμάτων αυτών για τον κάθε ένα είναι ιδιαίτερη, εξατομικευμένη. Οι ρυτίδες έκφρασης μπορούν να εξαλειφθούν με τη Βοτουλινική Τοξίνη. Η απώλεια λίπους και- κατά συνέπεια όγκου- μπορεί να αντιμετωπιστεί με υαλουρονικό οξύ ή λιπομεταφορά. Η μεγάλη χαλάρωση του δέρματος αντιμετωπίζεται μόνο με χειρουργική επέμβαση. 

Περισσότερα